Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z patisonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mąka kukurydziana 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
patison 1 szt
mleko 400 ml
jajko 2 szt
cukier waniliowy 2 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z patisonem

Wykonanie:
Mąkę kukurydzianą zalać dwoma filiżankami gorącej wody i odstawić na 10 minut. Patisona pokryć i rozgotować w niedużej ilości wody, po czym rozgnieść widelcem. Wlać ciepłe mleko, dodać obie mąki, jajka,, cynamon, cukry waniliowe, proszek do pieczenia, sól do smaku i całość dokładnie zmiksować. Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć niewielkie placuszki z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 15.10.2016 00:37
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak