Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z otrębami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szkl
otręby owsiane 3/4 szkl
jajko 1 szt
cukier kryształ 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
jabłka 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z otrębami

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, na końcu dodać jabłka (pokrojone w kostkę lub ze słoika). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 08.01.2015 12:08
smacznie na stole
ada.la 06.01.2015 20:40
ciekawy przepis
cooked 06.01.2015 20:34
muszą być pyszne, koniecznie wypróbuję
wwwiolka 06.01.2015 20:31
Pięknie się prezentują.
Iwusia 06.01.2015 20:18
bardzo smaczne
alaaa 06.01.2015 20:18
takie racuszki to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak