Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Racuszki z łososiem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zsiadłe mleko
35 ml
proszek do pieczenia
0.2 dkg
jajko
1 szt
mąka gryczana
7 dkg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
12 dkg
łosoś wędzony plastry
4 szt
cytryny
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z łososiem

Mleko roztrzep widelcem z proszkiem do pieczenia i jajkiem. stopniowo dodawaj mąkę aż ciasto uzyska konsystencję gęstego kremu. Odstaw na 20minut do wyrośnięcia. W głębokiej patelni rozgrzej olej. nakładaj łyżką porcje ciasta. Racuszki usmaż na złoty kolor z obu stron. Na każdy placek połóż rulonik zrobiony z wędzonego łososia, udekoruj cząstką cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 14.06.2012 11:10
pomysłowe :)
KasiaK90 29.06.2011 15:31
super
gosia47-47 02.03.2011 16:27
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak