Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kefirem i jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
jajko 3 szt
kefir 1/2 l
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
cukier puder
jabłka 2 pokrojone w talarki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kefirem i jabłkami

Kefir roztrzepać z jajkami i mąką, wybijać łyżką na pulchną masę. Pod koniec wybijania dodać sodę. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do ciasta dodać jabłka, wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuszki, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Upieczone racuszki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 16.09.2010 15:52
super
alaaa 31.08.2010 11:33
pycha,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak