Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
kapusta biała 250 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kapustą

Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Z mleka, żółtek, mąki, wody zrobić ciasto jak na nalesniki, dodać kapustę, cebule, doprawić solą i pieprzem.
Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone racuszki możemy kłaść na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 03.04.2014 12:55
Podoba mi się Twój pomysł :-)
IwonaDD 03.04.2014 09:03
pyszne muszą być!
Renataj 02.04.2014 21:02
Takie placuszki to dla mnie nowość.
Pani Domu 02.04.2014 19:59
bardzo apetyczne
Mniam 02.04.2014 18:15
Takich placuszków to jeszcze nie jadłam. Ciekawie muszą smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak