Racuszki z kapustą

Racuszki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • kapusta biała

    250 g
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Z mleka, żółtek, mąki, wody zrobić ciasto jak na nalesniki, dodać kapustę, cebule, doprawić solą i pieprzem.
Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone racuszki możemy kłaść na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 03.04.2014 12:55
Podoba mi się Twój pomysł :-)
IwonaDD 03.04.2014 09:03
pyszne muszą być!
Renataj 02.04.2014 21:02
Takie placuszki to dla mnie nowość.
Pani Domu 02.04.2014 19:59
bardzo apetyczne
Mniam 02.04.2014 18:15
Takich placuszków to jeszcze nie jadłam. Ciekawie muszą smakować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat