Racuszki z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1-2 szt.
  • mąki

    175 g
  • jajko

    1 szt.
  • sody

    1/2 łyżeczki
  • cukru pudru (+ do posypania)

    25 g
  • olej

    do smażenia
  • mleko zsiadle

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zsiadłe miksujemy z jajkiem i mąką na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy cukier puder i sode. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki lub kawałki. Rozgrzewamy olej. Jabłka wrzucamy do masy; obtaczamy dokładnie i nakładamy na patelnie. Smażymy po pare minut z każdej ze stron. Jemy na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem. Są bardzo delikatne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela11 18.10.2011 17:03
pychotka
Marzena40 15.12.2010 12:27
często robie takie smae
Aida 13.09.2010 13:54
klasyka...dzieciństwo... ehhh :)
SmacznaPyza 13.09.2010 13:37
cudowna klasyka :-)
mehia 03.09.2010 21:31
robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
mehia 03.09.2010 21:31
robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
Małgorzata113 03.09.2010 09:41
ale apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat