Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1-2 szt.
mąki 175 g
jajko 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukru pudru (+ do posypania) 25 g
olej do smażenia
zsiadłe mleko 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkiem

Mleko zsiadłe miksujemy z jajkiem i mąką na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy cukier puder i sode. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki lub kawałki. Rozgrzewamy olej. Jabłka wrzucamy do masy; obtaczamy dokładnie i nakładamy na patelnie. Smażymy po pare minut z każdej ze stron. Jemy na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem. Są bardzo delikatne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela11 18.10.2011 17:03
pychotka
Marzena40 15.12.2010 12:27
często robie takie smae
Aida 13.09.2010 13:54
klasyka...dzieciństwo... ehhh :)
SmacznaPyza 13.09.2010 13:37
cudowna klasyka :-)
mehia 03.09.2010 21:31
robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
mehia 03.09.2010 21:31
robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
Małgorzata113 03.09.2010 09:41
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak