Racuszki z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • mleko

    3/4 szkl
  • drożdże

    30 g
  • cukier

    5 łyżek
  • jajko

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże posypać cukrem i rozgnieść aż się zrobią płynne.Mleko podgrzać ,dodać resztę cukru,jajka i mąkę.Wyrobić łyżką drewniana jednolite ciasto.Jabłka obrać i pokroić w kostkę i dodać do ciasta .Wymieszać.Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto wyrośnie łyżką nakładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 24.02.2015 22:07
wspaniałe na deser i piątkowy obiad
eMMe 30.01.2014 14:08
Pysznee takie racuszki:)
Magula 30.01.2014 07:49
Uwielbiam takie racuszki
pawel123 30.01.2014 07:41
fajny przepis
Wiesława1 30.01.2014 06:42
pyszne racuszki napewno
idealme 29.01.2014 22:33
bardzo smaczne :)
Agata3 29.01.2014 21:20
Aż mi ślinka poleciała:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat