Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mleko 3/4 szkl
drożdże 30 g
cukier 5 łyżek
jajko 2 szt
jabłka 2 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkiem

Drożdże posypać cukrem i rozgnieść aż się zrobią płynne.Mleko podgrzać ,dodać resztę cukru,jajka i mąkę.Wyrobić łyżką drewniana jednolite ciasto.Jabłka obrać i pokroić w kostkę i dodać do ciasta .Wymieszać.Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto wyrośnie łyżką nakładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 24.02.2015 22:07
wspaniałe na deser i piątkowy obiad
eMMe 30.01.2014 14:08
Pysznee takie racuszki:)
Magula 30.01.2014 07:49
Uwielbiam takie racuszki
pawel123 30.01.2014 07:41
fajny przepis
Wiesława1 30.01.2014 06:42
pyszne racuszki napewno
idealme 29.01.2014 22:33
bardzo smaczne :)
Agata3 29.01.2014 21:20
Aż mi ślinka poleciała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak