Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI Z JABŁKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1,5 szklanki
cukier puder 2 łyżki
cukier 1/4 szklanki
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI Z JABŁKIEM

Kroki postępowania

1
Jajka połączyć z cukrem za pomocą miksera.
Krok 1 - RACUSZKI Z JABŁKIEM foto
2
Do ubitej masy dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość dokładnie wymieszać a następnie dodać obrane i pokrojone na cienkie plasterki jabłko.
Krok 2 - RACUSZKI Z JABŁKIEM foto
3
Racuszki smażyć na oleju nakładając niewielką łyżkę ciasta na patelnie. Smażyć aż do uzyskania złocistego koloru, następnie zdjąć z patelni i posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - RACUSZKI Z JABŁKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.02.2014 07:38
Racuszki pierwsza klasa :)
romanrafal
romanrafal 01.02.2014 06:46
pyszne racuszki
Iwusia 09.01.2014 23:27
bardzo fajne
barbara11561 03.12.2013 11:01
ależ pysznie wyglądają:)
caralajna 05.10.2013 08:00
uwielbiam takie racuszki
IKrakowianka 30.08.2013 20:47
lubię takie racuszki
kate.500 16.06.2013 23:42
super racuszki
ben-ka 13.02.2013 09:20
lubię takie:)
Poison1988 07.01.2013 13:28
rany ale dawno nie jadłam - świetne!
RenataZ-et 09.12.2012 20:36
uwielbiam :)
mufinka79 17.11.2012 20:24
uwielbiam racuchy - pyszności :)
adelajda 11.11.2012 12:50
smaczne !
Marta1986 11.11.2012 12:30
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak