Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami z siadłego mleka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2 szkl
mąka pszenna 40 dag
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4 szt
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami z siadłego mleka

1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować.
2. Kłaść na rozgrzany olej łyżkę ciasta, plasterek jabłka i na to łyżka ciasta.
3. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
4. Usmażone racuszki kłaść na ręcznik aby odsączyć z tłuszczu.
5. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.01.2013 16:55
pycha
Iwusia 29.12.2012 23:17
fantastyczne :)
Andzia1977
Andzia1977 03.12.2012 20:05
pyszotka
Bernadeta1 13.11.2012 18:31
bardzo lubię takie obiady na słodko a te racuszki wyglądają smakowicie
m1monika 07.09.2012 11:42
prawdziwa pychotka :-)
Ada-Gaba 28.06.2012 23:12
pyszne
smerfetka79 27.06.2012 18:05
Ależbym zjadła..........
Ela11 26.10.2011 07:28
fajne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak