Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    2 szt.
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • tłuszcz do smażenia

  • Cynamon mielony Prymat

    do posypki
  • cukier puder

    do posypki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Jajka rozbełtać z sodą, następnie dodać mąkę z cukrem i szczyptą soli. Zalać mlekiem, dokładnie wymieszać i połączyć z posiekanymi jabłkami. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 03.01.2017 14:26
moje ulubione racuchy
Mniam 03.01.2017 11:06
Ależ one apetycznie wyglądają :)
wwwiolka 02.01.2017 21:08
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 02.01.2017 20:09
pyszne racuszki !
tobi1989 02.01.2017 19:41
Uwielbiam :)
cukiereczek 02.01.2017 19:25
racuszki jak u mamy
olkaaa 02.01.2017 19:07
bardzo lubię
bertpvd 02.01.2017 18:41
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat