Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 2 szt.
cukier 1 łyżka
mąka 2 szklanki
sól 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
Cynamon mielony Prymat do posypki
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

Wykonanie:
Jajka rozbełtać z sodą, następnie dodać mąkę z cukrem i szczyptą soli. Zalać mlekiem, dokładnie wymieszać i połączyć z posiekanymi jabłkami. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.01.2017 14:26
moje ulubione racuchy
Mniam 03.01.2017 11:06
Ależ one apetycznie wyglądają :)
wwwiolka 02.01.2017 21:08
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 02.01.2017 20:09
pyszne racuszki !
tobi1989 02.01.2017 19:41
Uwielbiam :)
cukiereczek 02.01.2017 19:25
racuszki jak u mamy
olkaaa 02.01.2017 19:07
bardzo lubię
bertpvd 02.01.2017 18:41
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak