Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jajko sztuka
cukier waniliowy 16 g
mąka pszenna 2,5 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
olej 2 łyżeczki
jabłka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

Do mleka wbijamy jajko dodajemy cukier waniliowy, mąkę,proszek do pieczenia i olej. Dokładnie miksujemy. Jabłka obieramy ze skóry kroimy w plastry, dodajemy do masy i mieszamy. Pieczemy na rozgrzanym tłuszczu i osączamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 16.08.2015 22:01
lata takich nie jadłam ...
Wiktoria29 16.08.2015 20:43
smak mojego dzieciństwa, bardzo lubię
Krystyna32 16.08.2015 12:10
bardzo lubię
inka2012 16.08.2015 11:33
pychota! :)
bertpvd 16.08.2015 11:13
uwielbiam takie racuszki
RenataZ-et 16.08.2015 09:57
uwielbiam takie racuszki
jagoda5913 16.08.2015 09:24
Smaczne racuszki
Futka 16.08.2015 08:56
Przepyszne i bardzo apetyczne racuszki :)
patryska76 16.08.2015 00:06
moje ulubione! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak