Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jogurt naturalny 1 duży
jabłka 3 szt
jajko 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

Kroki postępowania

1
Łączymy mąkę z proszkiem do cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jogurt i wbijamy jajka. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jabłka obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. I tym szybkim sposobem mamy już połowę pracy wykonanej :)
Krok 1 - Racuszki z jabłkami foto
2
Zaczynamy smażyć racuchy nakładając ciasto łyżką do rozgrzanego oleju. Smażymy mniej więcej po minutce z każdej strony aż uzyskają złoty kolor.
Krok 2 - Racuszki z jabłkami foto
3
Podajemy zaraz po upieczeniu gdyż ciepłe są najsmaczniejsze :)
Krok 3 - Racuszki z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 13.02.2013 00:59
oj, zjadłabym...
adelajda 16.12.2012 07:01
lubię takie racuszki !
caralajna 10.12.2012 16:58
takie racuszki to mój smak dzieciństwa :)
pierniczkowo 10.12.2012 11:31
bardzo lubię, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak