Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag.
mleko 0.5 litra
jajko 2 szt.
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier do smaku
olej do smażenia
jabłka 3-4 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z jabłkami

Mąkę dokładnie mieszamy z mlekiem aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Wbijamy jajka.Mieszamy.Dodajemy proszek do pieczenia , cukier i cukier waniliowy.Wszystko razem mieszamy na pulchną masę.Jabłka myjemy,obieramy ze skóry ,usówamy gniazda nasienne i ścieramy na jarzynówce na grubych oczkach.Dodajemy do ciasta.Dokładnie mieszamy.Smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 21.10.2012 12:12
Uwielbiam takie racuszki :)
cukiereczek 21.10.2012 11:32
lubię takie racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak