RACUSZKI Z JABŁKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mąka

    2 szkl.
  • kefir

    1,5 szkl.
  • jajka

    2 szt
  • jabłka

    4 szt
  • olej do smażenia

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, kefiru, jajek i budyniu przygotować ciasto. Jabłka obrać, pokroić w plastry, zanurzać w cieście. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Można podawać ze śmietaną. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste można dodać trochę mleka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 14.01.2014 13:42
lubie to ;-)
Bernadeta1 01.11.2012 18:47
pyszny obiad
ziutula 08.11.2011 00:36
smaczne...
Ewelina38 05.10.2011 17:04
uwielbiam te placuszki :)
Rogalik 27.09.2011 18:24
pyszne
marta1371 13.09.2011 23:39
Pyszne,takie lubię
eli82 11.09.2011 11:41
mniam
eli82 11.09.2011 11:41
mniam
Andzia1977 10.09.2011 13:05
pyszotka
Ania67 27.05.2011 18:44
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat