Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z gruszka, ananasem i jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1,25 szklanki
cukier 2łyżki
margaryna 2 łyzki
drożdże 5 dag
smalec 15 dag
sól do smaku
cukier wanilinowy 1 opakowanie
ananas 3 krążki
gruszki w zalewie 1 słoiczek
jabłko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z gruszka, ananasem i jabłkiem

Skladniki takie jak :
1)Cukier,
2) cukier waniliowy,
3)sól,
4) drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku,
5) dodać mąkę
6) jajka dodać
7)Jabłko obieramy, i gruszki i ananasa odsączamy z zalewy. Kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta, mieszamy.
8)i zarobić ciasto.

Następnie dodać stopioną margaryne lub olej, dobrze wyrobić, pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Metalową łyżką umaczaną w gorącym tłuszczu formować racuchy, układać na patelni.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.06.2013 07:19
Lekka, smaczna kolacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak