Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z czarną porzeczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa
mleko 3,2% 1 litr
proszek do pieczenia łyżka
cukier drobny
czarna porzeczka
cukier żelujący
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z czarną porzeczka

z maki ,cukru,jaj,mleka i proszku robimy gęste ciasto . nakładamy na rozgrzany olej małe placuszki smażymy z dwóch stron.
Do garnka wkałdamy czystą czarną porzeczkę i cukier żelujący smażymy dżemik.Gotowym dżemikiem smarujemy racuszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 21.05.2011 00:05
pycha
Seba 03.05.2011 13:12
pycha
Mirka-Ludomila 15.03.2011 16:11
pyszności
justyna111 18.09.2010 19:37
apetyczne
pauluna
pauluna 27.08.2010 19:36
ale pysznie wyglada
Agnieszka191 27.08.2010 19:27
zastapie porzeczke truskawkowym dżemikiem
RenataZ-et 23.08.2010 21:03
a ja uwielbiam czarną porzeczkę :)
Monika193
Monika193 23.08.2010 19:41
oj, czarna porzeczka nie dla mnie
plocia 23.08.2010 11:19
z czarną porzeczką jeszcze nie jadła, dobre też z malin i jerzyn
marzencia2007 16.07.2010 09:23
mmmniam :) ja wolę jak sa racuchy bardziej przypieczone :)
Ewa111 11.07.2010 20:53
wyglądają apetycznie i myślę że będą smakowały z każdym dżemem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak