Racuszki z brzoskwinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • kefir

    1 szt
  • cukier

    4 LYZKI
  • jajko

    4 LYZKI
  • cukier puder

    DO SMAKU
  • brzoskwinie

    4 szt
  • sól

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka trzemy z cukrem dodajemy kefir oraz przesianą mąką i szczyptą soli. Dodajemy pianę z białek i wszystko mieszamy.Brzoskwinie kroimy na cienkie plasterki lub kostkę i mieszamy z ciastem. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 23.06.2011 14:07
fajne racuszki
Tika4444 23.01.2011 20:18
fajne racuszki
Emilia22 26.09.2010 09:53
ciekawy przepis
eli_555 08.09.2010 21:26
Lubię racuszki.
borys 28.07.2010 11:15
wyglądają bardzo apetycznie muszę je też tak zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat