Racuszki z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 szklanki maślanki

  • mąka <tyle aby ciasto było półpłynne)

  • 1 łyżeczka sody

  • szczypta soli

  • cytryna

  • banan

    3 szt
  • jajko

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maślanki, mąki, jajek,sody i soli sporządzamy półpłynne ciasto.Banany kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.Dodajemy do ciasta.Mieszamy.Na rozgrzany tłuszcz wylewamy łyżką niewielkie placuszki.Smażymy z obu stron na niezbyt wielkim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 14.07.2011 11:05
pyszne
gusia1000 18.06.2011 20:49
Robiłam takie i też polecam.
Barbara/zuza22_85 22.03.2011 17:11
no super takich jeszcze nie robilam
Kasia77 23.02.2011 13:05
fajne
Marta98 05.12.2010 08:27
na kolację idealne
Anita21 12.10.2010 21:12
ooo z bananami no to ciekawe zestawienie warte spróbowania
Malinka 11.10.2010 09:39
Ależ one apetycznie wyglądają!
eli82 10.10.2010 11:29
pychotka
goofy9 08.10.2010 16:49
z bananami jeszcze nie jadłam, muszą być pyszne
alaaa 03.10.2010 19:32
prosty przepis ale racuchy na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat