Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z bananami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
mąka pszenna typ 650 1 szklanka
mleko 3,2% 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
cukier waniliowy 1 łyżeczka domowego

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z bananami

Banana obieramy i kroimy na plasterki.
Z mąki, mleka, jajka i cukru przygotowujemy ciasto. Do dokładnie wymieszanego ciasta delikatnie wrzucamy banany. Chochelką nakładamy ciasto z kawałkiem banana na patelnie. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu z patelni odkładamy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy same lub polane syropem klonowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.03.2017 10:30
fajny przepis !!!!!!!!!!!!!
gusia1000 25.03.2017 00:06
Smakują mi one.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak