Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z bananami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g
jajko 2 szt
jogurt naturalny 1/2 l
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
banan 2 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z bananami

Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem. Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta włożyć banany, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 26.07.2011 15:41
Smakowite
Sarenka 26.07.2011 15:41
Smakowite
agano 10.07.2011 00:45
mniamusne
SyMiki 07.07.2011 10:05
pyszne
Mirosława5 11.05.2011 07:21
uwilbiam racuchy więc przepis jest warty zmodyfikowania:)
Margo1 30.03.2011 17:43
ciekawe..
accee 05.03.2011 22:43
Polecam
accee 05.03.2011 22:43
Polecam
nikusonka 25.02.2011 22:34
wyglądają apetycznie
MAR3STA 23.02.2011 17:26
smaczne;)
gusia1000 21.02.2011 01:35
Pycha.
bami 08.01.2011 11:23
Mjami! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak