Racuszki z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    350 g
  • jajka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    1/2 l
  • soda oczyszczona

    0,5 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

  • banan

    2 szt
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem. Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta włożyć banany, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 26.07.2011 15:41
Smakowite
Sarenka 26.07.2011 15:41
Smakowite
agano 10.07.2011 00:45
mniamusne
SyMiki 07.07.2011 10:05
pyszne
Mirosława5 11.05.2011 07:21
uwilbiam racuchy więc przepis jest warty zmodyfikowania:)
Margo1 30.03.2011 17:43
ciekawe..
accee 05.03.2011 22:43
Polecam
accee 05.03.2011 22:43
Polecam
nikusonka 25.02.2011 22:34
wyglądają apetycznie
MAR3STA 23.02.2011 17:26
smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat