Racuszki z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier

    2 łyżki
  • kefir

    400 ml
  • drożdże

    2,5 dag
  • sól

    1 szczypta
  • DODATKOWO:

  • olej do smażenia

  • cukier puder

  • banan

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuszki z bananami foto
Jajka ubić z cukrem i solą, dodać przesianą mąkę i drożdże rozmieszane z kefirem. Wszystkie składniki dokładnie ubić, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Przygotowane ciasto odstawić na minimum 40 minut, aby podrosło do wyrośniętego ciasta dodać pokrojone w plasterki banany i delikatnie je wmieszać w ciasto.
Krok 2 - Racuszki z bananami foto
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim malutkie placuszki, rumiane z obu stron.
Po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3 - Racuszki z bananami foto
Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 23.08.2013 11:45
robię podobnie , lubimy racuchy z owocami
Ola1984 17.08.2013 09:35
Robiłam podobne ostatnio. Bardzo fajnie smakują :)
joanna30 16.08.2013 21:06
Idealne dla małych i dużych łasuchów :)
wyattearp 16.08.2013 20:55
rewelacyjnie wyglądają
Jadwiga/Jaga85 16.08.2013 19:00
Ale mi narobiłaś smaka!
sanielcia 16.08.2013 16:48
Ale pyszności
Marta1986 16.08.2013 16:41
pyszne smakowite
V_kuchareczka 16.08.2013 16:17
przepysznie wyglądają
AnielskaSlodycz 16.08.2013 16:15
mmmm smaczne :)
Papryczka 16.08.2013 16:10
ekstra racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat