Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 1/3 op
cukier 4 łyżki
mleko 250 ml
masło 10 dag
olej do smażenia
sól do smaku
jajko 1 szt
cukier puder
ananas z puszki 3/4 op

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ananasem

Ananasy pokroić na małe kawałki. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Do miski dać mąkę, wlać mleko, pół szklanki soku z ananasów, jajko, roztopione masło, drożdże, sól i pokrojone ananasy. Ciasto dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Nakładać na rozgrzany olej porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 31.01.2013 23:03
super
Goya 22.01.2013 11:57
super
cooleczka 22.10.2012 21:24
smaczny pomysł
eliza135 16.10.2012 08:46
pychotka
bursztynek 24.09.2012 23:08
mniam, apetyczny pomysł!
agogo2 21.09.2012 23:58
swietne
agogo2 21.09.2012 23:58
swietne
agogo2 21.09.2012 23:58
swietne
Kas2 21.09.2012 23:46
z pewnością wyśmienite
IwonaKa 29.07.2012 16:24
ależ to musi być pyszniutkie,zawsze robię z jabłkami,muszę wypróbować przepis
Mariusz10 27.06.2012 22:11
super
magdalea 26.06.2012 00:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak