Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki waniliowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier pół szkl
cukier waniliowy 1 szt
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki waniliowe

Do miski wsypać mąkę, dodać cukier oraz cukier waniliowy.
Wbić jajko i dodać mleko – wymieszać łyżką.
Ciasto powinno być dosyć gęste.
Ciasto odstawić na 20 min by odpoczęło a mąka spęczniała.
Na natłuszczoną olejem patelnię wylewać małe porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.07.2012 20:44
dziękuję
Zoso 13.07.2012 20:31
super na śniadanie
Joanna108
Joanna108 25.05.2012 21:00
śliczne
dorota20w 12.10.2011 17:43
dziekuję
Justyna Jussstiii 12.10.2011 14:04
supcio
dorota20w 08.10.2011 09:34
ja też je bardzo lubię na śniadanie:)
iziona 08.10.2011 08:06
Miałam robić na śniadanie jajecznicę ,ale narobiłaś mi ochoty na racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak