Racuszki waniliowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    szkl
  • proszek dopiecz

    pół łyżeczki
  • cukier waniliowy

    szt
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na puszysty kogel mogel.
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem.
Delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuszki na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 11.12.2011 12:57
dziekuję :)
Zoso 10.12.2011 22:13
smacznie wyglądają
agnieszka137 25.08.2011 23:09
zlociutkie faktycznie:)
dorota20w 25.08.2011 11:12
my też lubimy :)
Nina7 25.08.2011 10:31
Pyszniutkie śniadanko!
iziona 25.08.2011 08:18
Lubię takie śniadanka .
Yvonne 24.08.2011 22:52
super :)
Misiabe 24.08.2011 22:38
Pyyyycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat