Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki twarogowe z płatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1 szkl
mąka 1 szkl
cukier 3 łyżki
woda gazowana 0,5 szkl
płatki migdałowe 10 dag
olej do smażenia
cukier puder wg uznania
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki twarogowe z płatkami

1. Jajka,mąkę,mleko i cukier zmiksuj. Wlej wodę, odstaw na 30 min. Dodaj twaróg i 1/3 płatków migdałowych, połącz.
2. Olej rozgrzej na patelni, usmaż racuchy. Posyp cukrem pudrem i resztą płatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.01.2014 08:09
bardzo fajny pomysł z tymi migdałami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak