Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki śmietanowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
wiórki kokosowe 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
śmietana 30% 3/4 szkl
jajko 2 szt
masło 1 łyzka
cukier kryształ 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki śmietanowe

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Masło rozpuścić. Wszystkie składniki wymieszać, na koniec połączyć z pianą z białek. Ciasta jest ciut gęstsze niż na naleśniki. Ciasto nalewać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Podawać z cukrem pudrem, owocami, konfiturą. Świetnie smakują same :) Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.09.2015 22:08
świetne racuszki !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak