Racuszki śmietanowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • wiórki kokosowe

    1/2 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • śmietana 30%

    3/4 szkl
  • jajko

    2 szt
  • masło

    1 łyzka
  • cukier kryształ

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Masło rozpuścić. Wszystkie składniki wymieszać, na koniec połączyć z pianą z białek. Ciasta jest ciut gęstsze niż na naleśniki. Ciasto nalewać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Podawać z cukrem pudrem, owocami, konfiturą. Świetnie smakują same :) Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 03.09.2015 22:08
świetne racuszki !!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat