Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki serowo - borówkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżka
jajko 2
twaróg 250 g
borówki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki serowo - borówkowe

1.Mąkę, mleko, jajka i cukier wymieszać mikserem. Twaróg rozgnieść widelcem.
2.Do zmiksowanego ciasta dodać twaróg oraz borówki i wymieszać.
3.Racuszki smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Podawać z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.08.2015 08:45
wyglądają pysznie
2milutka 30.07.2015 21:37
fajny pomysł z tymi borówkami
irenka 30.07.2015 20:20
fajny przepis,na pewno przepyszne racuszki
Ania67 30.07.2015 19:23
Pyszne muszą być
Anna169Hosz 30.07.2015 18:48
Moje smaki, na pewno pyszne.
Benita 30.07.2015 17:17
Mmm..pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak