Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki serowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser 0,5 kg
mąka pszenna 9 łyżek
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 2 szt
cukier kryształ 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mleko 1/2 szklanki
ocet winny 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki serowe

Żółtka, mąki, ser (na sernik), mleko, cukier i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać. Następnie ubić białka z solą na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Na końcu wymieszać z octem. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię i smażyć na zloty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 09.03.2014 11:29
wygladaja apetycznie
Adamorek 09.03.2014 10:33
ciekawe placuszki
Jarek123 09.03.2014 09:46
Pysznie wyglądają :)
Romanowka 09.03.2014 09:30
pycha na śniadanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak