Racuszki serowe

Racuszki serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    0,5 kg
  • mąka pszenna

    9 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • mleko

    1/2 szklanki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka, mąki, ser (na sernik), mleko, cukier i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać. Następnie ubić białka z solą na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Na końcu wymieszać z octem. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię i smażyć na zloty kolor. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosiag 09.03.2014 11:29
wygladaja apetycznie
Adamorek 09.03.2014 10:33
ciekawe placuszki
Jarek123 09.03.2014 09:46
Pysznie wyglądają :)
Romanowka 09.03.2014 09:30
pycha na śniadanie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat