Racuszki ryżowe z bananami

Racuszki ryżowe z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 op
  • banan

    2 szt
  • wiórki kokosowe

    4 łyzki
  • cukier

    3 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 łyzka
  • wanilia

    1 szt
  • olej

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości , odcedzamy , lekko studzimy.

Dodajemy 2 zmiksowane ( lub bardzo drobno posiekane banany ) , łyżkę mąki i jajko.

Wrzucamy podprażone wiórki kokosowe , ziarenka wydrążone z wanilii i dosładzamy do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 04.07.2014 18:04
U mnie racuszki z ryżu pojawiaja się dosyć często, ostatnio z truskawkami :)
V_kuchareczka 03.07.2014 23:34
bardzo smaczne
everay 03.07.2014 23:01
muszą być pyszne
Jusiaa 03.07.2014 22:11
Jejciu jaka pychota ! :)
misia53 03.07.2014 21:52
ciekawe racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat