Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe z bananami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 op
banan 2 szt
wiórki kokosowe 4 łyzki
cukier 3 łyzki
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 łyzka
wanilia 1 szt
olej 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe z bananami



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości , odcedzamy , lekko studzimy.

Dodajemy 2 zmiksowane ( lub bardzo drobno posiekane banany ) , łyżkę mąki i jajko.

Wrzucamy podprażone wiórki kokosowe , ziarenka wydrążone z wanilii i dosładzamy do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 04.07.2014 18:04
U mnie racuszki z ryżu pojawiaja się dosyć często, ostatnio z truskawkami :)
V_kuchareczka 03.07.2014 23:34
bardzo smaczne
everay 03.07.2014 23:01
muszą być pyszne
Jusiaa 03.07.2014 22:11
Jejciu jaka pychota ! :)
misia53 03.07.2014 21:52
ciekawe racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak