Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI RYBNE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba smażona lub gotowana 15 dag
mąka 15 dag
mleko 1/3 szklanki
jaja 2 szt.
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
ser żółty 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka 1 (ewentualnie konserwowa)

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI RYBNE

Wykonanie:
Z mąki, mleka i żółtek przygotować ciasto. Cebulę i paprykę bardzo drobno posiekać, a czosnek rozetrzeć z solą. Rybę udusić widelcem, połączyć z resztą składników i przyprawić do smaku. Do masy dodać sztywno ubitą pianę i wszystko razem dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, smażyć racuszki rybne i jeszcze ciepłe posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 29.04.2013 11:06
Lubię takie smakołyki.
muffina 29.04.2013 10:22
zrobię w tym tygodniu na 100 procent:)
Janina 28.04.2013 22:18
Bardzo smaczne
Papryczka 28.04.2013 21:38
świetne racuszki
Rafał3 28.04.2013 20:39
apetycznie i wygląda i smakuje
Boska_Agatka 28.04.2013 20:37
pyszności polecam
miki47 28.04.2013 20:07
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak