Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki puszyste

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
jogurt naturalny 1
mąka 25dk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2łyżeczka
cukier puder 2 łyżeczki
olej do smażenia 1szt
jabłka 2

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki puszyste

Jabłka zetrzeć na tarle.Jajka, jogurt,sól,cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia wyrobić mikserem na jednolitą masę, dodać starte jabłka i wymieszać.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 03.02.2013 17:56
smaczne
EWI 21.12.2012 14:41
pycha
Botwinka 21.12.2012 10:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak