Racuszki owocówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • mąka

    ile zabierze
  • Soda oczyszczona Prymat

    pół łyżeczki
  • skórka z pomarańczy

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko, wbić jajka, dodać sól, cukier. Zmiksować. Następnie dodać sodę, skórkę z pomarańczy i mąkę (tak aby ciasto było lejące). Wymieszać dokładnie. Piec na gorącym tłuszczu małe placuszki. Posypać cukrem pudrem po usmażeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 03.12.2012 09:21
Pychotka!
barbara11561 03.05.2012 09:17
pyszne
plocia 01.05.2012 20:16
robię bez sody i skórki pomarańczy i z pewnością ten przepis wypróbuję
dianix 20.03.2012 13:52
racuchy lubię bardzo, ale nie robię zbyt często
agunesu 04.03.2012 12:34
dobre:)
mikrusiak 04.03.2012 12:29
u mniam mniam...;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat