Racuszki na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szklanka maślanki

  • 1 szklanka mąki

  • 0,5 łyżeczki sody

  • szczypta soli

  • powidła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki wymieszaj na gładkie półpłynne ciasto. Wylewaj łyżką niewielkie placuszki na gorący tłuszcz. Smaż z obu stron na niezbyt wielkim ogniu. Placuszki podawaj z powidłami lub dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M. Monroe 19.01.2013 21:31
pysznie wyglądają ')
Betka 19.11.2012 10:57
już dawno nie jadłąm takich racuszków;)
wiola28a 20.12.2011 20:56
UWIELBIAM
Marzena40 16.12.2011 10:11
wspaniałe
maciek7 04.08.2011 21:33
pycha
gusia1000 24.06.2011 13:32
Są znakomite.
Agnieszka_B 13.05.2011 08:25
pyszniutkie:)
Myszka75 07.02.2011 21:41
Na maślance tez ni robilam, ale koniecznie muszę wypróbować.
eli82 26.10.2010 19:17
robiłam, super !
matii6 26.10.2010 19:16
no tak jeszcze nie podawałam,bardzo ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat