Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki na kwaśnym mleku z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
kwaśne mleko 1 szklanka
jaja 2 szt
cukier puder 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
jabłka 3 szt
skórka z cytryny 0.5 łyżeczki
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki na kwaśnym mleku z jabłkami

Przygotować ciasto.W misce wymieszać mąkę z mlekiem i jajkami.
Dodać cukier, cukier wanilinowy,proszek do pieczenia, skórkę cytrynową i sól.
Jabłka obrać, / można wcześniej wydrążyć gniazdka nasienne / pokroić w kilkumilimetrowe plasterki .
Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju.
Plasterki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz.
Smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor.
Odsączyć z nadmiaru oleju układając je na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Podawać ciepłe , posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 11.09.2014 16:16
super racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak