Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki kukurydziane z wiśniami straciatella

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
kefir 300 ml
cukier 1/4 szklanki
mąka kukurydziana 2/3 szklanki
mąka pszenna 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka-płaska
olej do smażenia
wiśnie w syropie do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki kukurydziane z wiśniami straciatella

Jajko ubić z cukrem na puszysto, wlać kefir, dodać mąkę kukurydzianą wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, wlać olej i całość zmiksować mikserem na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nalewać łyżką porcje ciasta, smażyć racuszki z obu stron na złocisto. Po usmażeniu podawać polane wiśniami straciatella.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 07.07.2015 13:41
chętnie bym skosztowała!
barbara11561 06.07.2015 21:36
Ale kusisz tymi pysznymi placuszkami:)
Renata9 06.07.2015 21:35
Świetne racuszki :-)
Wiktoria29 06.07.2015 21:14
bardzo smacznie wyglądają
Ewa 06.07.2015 19:55
Pyszne placuszki.
Aannkaa82 06.07.2015 19:35
bardzo apetyczne placuszki
zabcia117 06.07.2015 19:21
Ciekawy pomysł :)
Smaczna_B 06.07.2015 18:14
Sam widok zachęca do skosztowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak