Racuszki kokosowe z winogronami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona czerwone

    200 g
  • kefir

    1 szklanka
  • mąka orkiszowa

    1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe

    3/4 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • soda oczyszczona

    1/4 łyżeczki
  • sól do smaku

    szczypta
  • cukier brązowy

    1/2 łyżki
  • miód lipowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Do miski wlać kefir, wbić jajko, dodać cukier, sodę. Wymieszać.Dodać mąkę i kokos.
Krok 2 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Składniki starannie połączyć. Ciasto odstawić na kilkanaście minut.
Krok 3 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Winogrona obrać, umyć i osuszyć.
Krok 4 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Owoce dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Kłaść łyżką niewielkie plasuszki.
Krok 6 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Smażyć z obu stron na złoty koklor.
Krok 7 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Usmażone placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 8 - Racuszki kokosowe z winogronami foto
Przełożyć na talerz i polać miodem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 18.10.2016 18:18
Smaczne placuszki
Bernadeta1 18.10.2016 15:48
na pewno bardzo smaczne
Wacław 18.10.2016 13:47
pyszny pomysł na racuszki :-)
Patrycja33 18.10.2016 13:11
bardzo ciekawy przepis, chetnie bym zjadła :-)
gusia1000 18.10.2016 00:35
Są znakomite.
magdow 17.10.2016 23:43
ale fajne ;]
Motorek 17.10.2016 22:04
fajny pomysł
bertpvd 17.10.2016 21:47
pyszne racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat