Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jogurtowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jogurt grecki 1 szklanka
sól 1/2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jogurtowe

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy dokładnie suche składniki. Następnie dodajemy jogurt, jajka, ekstrat waniliowy i mleko. Całość energicznie mieszamy aż powstanie jednolita masa.
Krok 1 - Racuszki jogurtowe foto
2
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy, formując niewielkie placuszki.
Krok 2 - Racuszki jogurtowe foto
3
Gdy się zarumienią, przewracamy na odwrotną stronę i również smażymy na złoty kolor.
Krok 3 - Racuszki jogurtowe foto
4
Placuszki przekładamy na talerz i podajemy ciepłe, gdyż takie są najlepsze.
Krok 4 - Racuszki jogurtowe foto
5
Ciepłe racuszki podajemy z ulubionym dodatkiem. W moim przypadku podałam z truskawkami oraz jogurtem truskawkowym, którym polałam placuszki.
Krok 5 - Racuszki jogurtowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.04.2014 10:57
na pewno smakują wyśmienicie
pajbek 07.07.2013 19:25
Pyszne placuszki :-)
gusia1000 07.07.2013 18:48
Warto takie robić.
sylwiusia055 07.07.2013 18:22
pysznie wyglądają
idealme 07.07.2013 15:27
ale bym zjadła, wyglądają pysznie ! :)
bogusia19 07.07.2013 14:03
warte spróbowania
dodi 07.07.2013 13:42
od razu do ulubionych
eMMe 07.07.2013 13:25
Fajne na śniadanie, i do tego szybko się robi:)
Aleksandra/Olcia 07.07.2013 13:01
czseto robie dla synka
Monia 07.07.2013 12:51
Smaczne i szybkie do zrobienia ;)
gosia1988 07.07.2013 12:43
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak