Racuszki jogurtowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    1 szkl
  • mąka

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka, jogurt mąkę i sól wyrobić najlepiej mikserem na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 12.04.2011 19:21
ciekawe,wypróbuję
Barbara55 22.03.2011 16:24
dobre
kielcok1 25.02.2011 15:37
fajnie ale dodać jabłka też by nie zaszkodziło
ANITA15 06.02.2011 10:36
Fajna przekąska
rakow2 19.12.2010 13:26
lubię racuchy
MAŁGORZATA108 17.07.2010 14:48
Dobrze mieć takie usmażone do przekąski.
Ela20 22.05.2010 11:14
Dziś gorąco, więc takie racuszki w sam raz na lekki obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat