Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jogurtowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
jogurt naturalny 1 szkl
mąka 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jogurtowe

Żółtka, jogurt mąkę i sól wyrobić najlepiej mikserem na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.04.2011 19:21
ciekawe,wypróbuję
Barbara55 22.03.2011 16:24
dobre
kielcok1 25.02.2011 15:37
fajnie ale dodać jabłka też by nie zaszkodziło
ANITA15 06.02.2011 10:36
Fajna przekąska
rakow2
rakow2 19.12.2010 13:26
lubię racuchy
MAŁGORZATA108 17.07.2010 14:48
Dobrze mieć takie usmażone do przekąski.
Ela20 22.05.2010 11:14
Dziś gorąco, więc takie racuszki w sam raz na lekki obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak