Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki dyniowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 30 dkg
jogurt naturalny 200 ml
jajko 3 szt
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
imbir 1 cm
cukier wanilinowy 1 op
cukier kryształ 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki dyniowe

Dynię zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać żółtka, jogurt i tyle mąki, żeby masa miała konsystencję gęstej śmietany. Dodać cukier, cynamon i starty imbir.
Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 09.03.2014 19:36
wyglądają smacznie!
Lidzia 09.03.2014 18:25
Fajny pomysł. Wykorzystam mus z dyni.
Juleczka20 09.03.2014 16:43
świetne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak