racuszki drożdzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 całe
  • cukru

    5 dag
  • skórka z cytryny

    15 dag
  • mleko

    0,1 litra
  • mąki

    25 dag
  • margaryny

    4 dag
  • soli szczypta

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubic na pianę żóltka utrzec z cukrem tłuszcz rozpuszczamy na końcu póżniej pianę ciasto kłaść łyżką na tłuszcz i smażyć smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 07.03.2012 09:15
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat