Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 1-2 sztuki
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
cukier 0,5 szklanki
mleko 2\3 szklanki
masło 2 łyżki
olej do smażenia 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 4-5 łyżek
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, jajko, cukier, mleko masło i banana.
Krok 1 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
2
Mąkę przesiewamy z dodatkiem sody i proszku do pieczenia.
Krok 2 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
3
W osobnej misce : do jajka dodajemy cukier.
Krok 3 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
4
Miksujemy na puszysty krem.
Krok 4 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
5
Banana rozgniatamy widelcem. 1 łyżkę masła roztapiamy.
Krok 5 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
6
Do puszystego kremu dodajemy rozgniecionego banana. Mieszamy składniki.
Krok 6 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
7
Następnie miksujemy składniki, dodając naprzemiennie mleko i mąkę.
Krok 7 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
8
Na samym końcu dodajemy roztopione masło i jeszcze raz miksujemy.
Krok 8 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
9
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy łyżkę miodu i słonecznik. Słonecznik prażymy do zrumienienia.
Krok 9 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
10
Racuszki smażymy na bardzo małej ilości oleju- odwracając i smażąc z 2 stron.
Krok 10 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto
11
Usmażone delikatnie posypujemy cukrem pudrem i nakładamy porcje uprażonego słonecznika. Smacznego!!!
Krok 11 - Racuszki bananowe z prażonym słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 16.05.2014 17:23
Bardzo smaczne.
pawlito 16.05.2014 08:49
zjadł bym sobie teraz takie
Malinka 15.05.2014 13:12
Bardzo lubię takie racuchy :)
everay 15.05.2014 11:17
napewno pyszne
molanka 15.05.2014 09:33
ciekawy pomysł na śniadanie
krystyna330 15.05.2014 08:24
pyszności mniam
agnieszka131919 15.05.2014 08:01
mniam, zjadłabym takich kilka
fotoviderek 15.05.2014 07:38
Apetycznie wyglądają :)
Ania84 14.05.2014 23:54
pychota! :)
kornelcia 14.05.2014 23:37
bananowe smaki-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak