EWI

racuszki babuni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    1 szkl.
  • jaja

    1
  • mąka

    2 szkl.
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    do posypania
  • olej do smażenia

  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zsiadłego mleka dodajemy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju kładziemy ciasto formując placuszki, smażymy z dwóch stron.
Ciepłe racuszki posypujemy cukrem pudrem. Można jeść również z dżemem.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 01.01.2014 00:34
pycha racuszki
krystyna330 18.10.2013 13:03
bardzo smacznie wygląda
mariel78 11.10.2013 21:53
Pyszne , robię podobne
ajres 28.08.2013 17:11
bardzo dobre
Magda60 27.03.2013 10:34
pyszne, polecam
wlicka 21.03.2013 23:06
pyszności;)
zdeba 21.02.2013 19:24
pyszne :) uwielbiam z dżemem brzoskwiniowym :)
Bernadeta1 06.11.2012 00:48
czesto robię bo bardzo lubię,bardzo smaczne
gosia561 21.08.2012 09:41
jak u babci?
agogo2 24.06.2012 22:10
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat