EWI

Racuszki babuni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    1 szkl.
  • mąka

    2 szkl.
  • jajko

    1
  • sól

    szczypta
  • cukier kryształ

    szczypta
  • cukier puder

    do posypania
  • olej do smażenia

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zsiadłego mleka dodajemy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju kładziemy ciasto formując placuszki, smażymy z dwóch stron.
Ciepłe racuszki posypujemy cukrem pudrem. Można jeść również z dżemem.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 28.03.2012 13:56
Przepis na te racuszki mam od babci. Osobiście uwielbiam je jeść, mogę nawet napisać odważnie, że ja je KOCHAM jeść :) Polecam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat