Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z żurawiną i lekkim aromatem cytrynowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier brązowy 4 łyżki
jajko 1 sztuka
drożdże suche 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
skórka z cytryny 1 łyżka
mleko 2% 1 szklanka
żurawina 4 łyżki

Dodatkowo:

olej kokosowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z żurawiną i lekkim aromatem cytrynowym

Mleko podgrzać. Wszystkie składniki na ciasto wsypać do miski, wymieszać z mlekiem i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.

Olej kokosowy rozgrzewamy na patelni i kładziemy łyżką ciasto. Smażymy z obu stron na rumiano. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.10.2016 14:40
Lubię takie placki
kasia.s 13.10.2016 12:46
Smak dzieciństwa :)
Krystyna32 13.10.2016 09:06
bardzo apetyczne
aga3103 12.10.2016 23:29
Wyglądają bardzo apetycznie i właśnie nabrałam ochoty na racuchy :)
asiatok 12.10.2016 23:07
racuchy mniam!
Beatris 12.10.2016 18:47
Ale pyszniutkie racuszki, mniam, zjadłabym je z przyjemnością :)
cukiereczek 12.10.2016 18:13
kopiec pysznych racuchów
Barbara13 12.10.2016 16:47
Pyszne racuszki....chętnie bym porwała kilka takich
Wiktoria29 12.10.2016 15:56
lubię takie placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak