RACUCHY Z WIŚNIAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 gram
  • drożdże

    1/2 kostki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mleko

    300 ml
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżka
  • wiśnie bez pestek

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - RACUCHY Z WIŚNIAMI foto
Rozkruszone drożdże mieszam z cukrem, zalewam ciepłym mlekiem. Następnie wbijam jajko i wsypuję mąkę. Całość dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
Krok 2 - RACUCHY Z WIŚNIAMI foto
Racuchy smażę na oleju z obydwu stron.
Krok 3 - RACUCHY Z WIŚNIAMI foto
Na ciepłe racuchy nakładam kilka odsączonych z zalewy wiśni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 20.07.2012 09:22
ale smakołyki
Jodaj 10.07.2012 22:24
pyszne :) z wiśniami jeszcze nie jadłam :)
gosia561 14.06.2012 12:21
smaczny dodatek
Ela15 10.05.2012 18:46
lubię racuchy, a te na pewno są wyśmienite
Izabela28 07.05.2012 13:53
smaczne:)
kuklik 04.05.2012 15:41
o każdej porze dnia
Renia1 30.04.2012 16:26
kazdy by sie skusil
ben-ka 30.04.2012 14:40
muszą być pyszne.
Ewelina47 29.04.2012 21:05
jeszcze nie robiłam z wiśniami
RenataZ-et 29.04.2012 20:22
super pomysł na racuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat