Racuchy z twarogiem owocowe

Racuchy z twarogiem owocowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2 szt
  • jakłko

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • twaróg

    200 g
  • mąka

    1 szklanka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • olej

    wg uznania
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuchy z twarogiem owocowe

Jabłka i banana obrać, pokroić w drobną kostkę.
Jajka wymieszać z cukrem i dodać mąkę, sodę, ser oraz mleko.
Wszystko wymieszać na jednolitą masę i połączyć z owocami.
Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Można posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

cooleczka 19.06.2013 13:14
coś dla mnie
ankaryba 26.03.2013 08:25
pyszne te racuchy :-)
Beata23 14.03.2013 12:25
super racuchy
Ewelina38 04.03.2013 11:51
z bananem jeszcze nigdy nie robiłam ale pysznie wyglądają
Kuchareczka2 25.02.2013 14:18
hmmmm poezja smaku
ONY_za_kare 21.02.2013 19:07
takie jak lubie
AURELKA 07.02.2013 16:02
pyszne
Magda60 06.02.2013 21:18
smakowite
gosia1988 27.01.2013 18:20
smaczne
pajbek 23.01.2013 19:55
Lubię takie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat