Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
banan
2 szt -
jakłko
1 szt -
jajko
2 szt -
twaróg
200 g -
mąka
1 szklanka -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżka -
cukier
3/4 szklanki -
olej
wg uznania -
mleko
1 szklanka
Przepis i sposób przygotowania Racuchy z twarogiem owocowe
Jajka wymieszać z cukrem i dodać mąkę, sodę, ser oraz mleko.
Wszystko wymieszać na jednolitą masę i połączyć z owocami.
Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Można posypać cukrem pudrem.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)