Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z truskawkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże świeże 50 g
mleko ciepłe 1 szklanka
cukier 3 łyżki
mąka pszenna 3 szklanki
cukier waniliowy 32 g
sól 1 szczypta
jajko 3 sztuki
maślanka 1,5 szklanki
truskawki świeże 50 dkg
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z truskawkami

Kroki postępowania

1
W mleku rozpuścić cukier i drożdże, odłożyć na kilka minut.
Krok 1 - Racuchy z truskawkami foto
2
Do miski wsypać mąkę, cukier waniliowy i sól, wymieszać.
Krok 2 - Racuchy z truskawkami foto
3
Do sypkich składników dodać rozczyn drożdżowy, jajka i maślankę.
Krok 3 - Racuchy z truskawkami foto
4
Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek.
Krok 4 - Racuchy z truskawkami foto
5
Truskawki umyć, odszypułkować.
Krok 5 - Racuchy z truskawkami foto
6
Pokroić je na mniejsze kawałki i dodać do ciasta.
Krok 6 - Racuchy z truskawkami foto
7
Wszystko delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 7 - Racuchy z truskawkami foto
8
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Kłaść na nią porcje ciasta.
Krok 8 - Racuchy z truskawkami foto
9
Racuchy smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 9 - Racuchy z truskawkami foto
10
Podawać oprószone cukrem pudrem.
Krok 10 - Racuchy z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 04.10.2014 22:19
racuchy zawsze chętnie zjem ;)
stan2401 04.10.2014 14:32
pyszniutkie
Janina 04.10.2014 14:29
Pyszne są;)
Malinka 04.10.2014 14:15
Bardzo takie lubię :)
halinah 04.10.2014 12:21
dobre połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak