Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z truskawkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 op
jajko 1 szt
sól szczypta
drożdże 1,5 dag
mąka 1,5 szkl
truskawki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z truskawkami

Mleko lekko podgrzewamy. W mleku rozpuszczamy pokruszone drożdże oraz cukier waniliowy. Dodajemy jajko i sól. Mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy, aby ciasto nie miało grudek. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Truskawki obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Owoce dodajemy do wyrośniętego ciasta, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta. Racuszki smażymy na rumiano z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 14.07.2014 08:52
smaczne racuchy
krystyna330 13.07.2014 21:17
Super pomysł :)
Adamorek 13.07.2014 20:05
jadłem tylko z jabłkami
Czyki 13.07.2014 19:04
Uwielbiam takie racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak