Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z syropem z zielonego orzecha

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier drobny do smaku
mleko ciepłe 1,5 szklanki
syrop z zielonego orzecha 2 łyzki
syrop klonowy 3 łyzki
jajko 1 szt
drożdże 20 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z syropem z zielonego orzecha

Mleko wymieszać z cukrem, syropem z orzecha i drożdżami. Dosypać mąkę, wbić jajko i dobrze wyrobić. Ciasto ma być dość rzadkie. Postawić do wyrośnięcia. Kłaść łyżką na rozgrzany olej małe placuszki i piec z obu stron na rumiano. Syrop z orzecha nie zmienia smaku racuchów ale czynie je mniej ciężkostrawne. Gorące racuchy podawać z syropem klonowym. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.05.2015 00:35
racuchy są bardzo smaczne
EWI 24.07.2013 08:36
WYGLĄDA PYSZNIE
Ewelina38 27.04.2013 21:31
bardzo apetycznie wyglądają
angelika14 21.04.2012 11:47
ciekawe takich jeszcze nie jadłam
Nina7 20.07.2011 09:30
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak