Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z sera białego.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2% 1/2 szklanki
jajko 2 szt
mąka pszenna 10 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier kryształ 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej - do smażenia
cukier puder - do posypania
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z sera białego.

Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek. Ser rozdrobnić. Do sera dodać żółtka, mleko, cukier kryształ i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą, gładką masę. Następnie do masy dodać mąkę, mieszać. Z białek ubić pianę, dodać do masy serowej, mieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone racuchy wykładać np. na papierowy ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.08.2013 11:52
bardzo dobre :)
chrupnij-sobie.pl 19.06.2013 07:41
polecam naprawdę smaczne!
Adam/ZUB3R 19.04.2013 22:17
smaczne placki
pestka 15.03.2013 10:18
zawsze robię z jabłkami , czas na zmianę!!
pajbek 14.03.2013 10:29
Pyszniutkie :-)
Bernadeta1 07.03.2013 00:32
jadłam są pyszne
Beatris 15.02.2013 23:41
Tak opisany przepis mogę polecić. Bardzo smakowite racuchy.
Marta1986 15.02.2013 19:08
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak